Stockholm Lounge Unit op chique met Blacktie

Vroeger was het meer regel dan uitzondering. Als je ergens moest spelen nam je je smoking, witte bloes en strik mee. Dat was eerlijk gezegd er handig, je hoefde nooit echt kledingsafspraken te maken. Iedereen had gewoon een smoking en deed die aan tijdens optredens. Maar tijden zijn veranderd. Tegenwoordig is de muzikant meer casual gekleed, minder éénvormig, kleurrijker. Op zichzelf vind ik dat leuker, maar als er dan weer eens een feestje is, waar de blacktie vereist is, dan kan ik daar enorm van genieten. Gister speelden we met het Stockholm Lounge Unit trio tijdens een wel heel chique feestje aan de Amsterdamse Herengracht. In een prachtig gedecoreerde eetkamer uit de 17de eeuw in het Huis van Bartolotti. We zaten echt bij de mensen aan tafel. Dat vraagt natuurlijk het uiterste van de professionaliteit van de muzikanten. Vanzelfsprekend fluisterzacht, uit het hoofd en zeer onderhoudend musiceren. Er perfect uitzien en vriendelijk communiceren met de gasten zijn ook heel belangrijk. Gelukkig hebben we met Stockholm Lounge Unit een jarenlange traditie van dit soort feesten. En, ook heel belangrijk, we vinden het zelf geweldig om te doen. Ja, je kan ons rustig bellen voor de chiqueste feesten met achtergrondmuziek in blacktie. Wij kleden ons graag in smoking.

Reacties zijn gesloten.