Achtergrondmuziek voor een groot publiek in het UMCG

Hoewel we vaak en graag grote feesten doen op grote podia met veel show en dans, kan je toch concluderen dat vooral achtergrondmuziek onze specialiteit is. En dan vooral de veelzijdigheid daarvan. Want achtergrondmuziek kent vele gedaantes, wensen en voorwaarden. Veel mensen denken bij achtergrondmuziek aan een klein hofje dat zeer bescheiden staat te spelen in een hoekje van een klein zaaltje. Uiteraard doen we dat ook graag en goed, maar er zijn veel meer gelegenheden waar er behoefte aan bescheiden muziek is. En de term “bescheiden” kent vele gradaties.

Heel vaak is het voor het publiek, gasten van een evenement, prettig om toch een beetje te kunnen genieten te luisteren en te kijken naar de band die, weliswaar bescheiden, maar toch heel onderhoudend staat te spelen. Denk aan bedrijfsopeningen waar de gasten elkaar niet kennen en het prettig vinden om niet constant het gevoel te hebben een praatje te moeten maken.

Ook grotere zalen vragen om een ander type achtergrondmuziek. Als je meer dan 250 man verwacht, dan volstaat een duo of trio in een hoekje niet meer, omdat niemand dat hoort of ziet. Dan wil je de band toch op een podium, natuurlijk bescheiden, maar wel zichtbaar en hoorbaar voor iedereen. Anders heeft de live-muziek geen meerwaarde.

Wij kunnen dat heel goed, en dat is ook de reden dat b.v. het UMCG, de grootste werkgever van het Noorden, ons steeds weet te vinden. Veel publiek, groot podium, veel versterking, maar toch op de achtergrond. Dat is onze kwaliteit, en ik weet dat er maar weinig bands zijn die dat zo goed kunnen als wij dat doen. Heeft ook te maken met ons immense repertoire. Want je moet natuurlijk ook muziek spelen die past bij de entourage. Dansmuziek domweg zacht spelen is geen achtergrondmuziek natuurlijk.

Aan de andere kant vinden ze het juist bij het UMCG, waar het natuurlijk vooral nooit te hard kan i.v.m. alle patiënten die iets verderop liggen, leuk als er aan het eind van de receptie nog een dansje gemaakt kan worden. Dan schakelen wij gewoon even om.

En gedanst werd er gister tijdens het afscheid van bestuursvoorzitter Jos van Aartsen. Hijzelf opende de dans, waarna er velen volgden. Heerlijk middag in de Fonteinpatio van het UMCG, waar we bijna de huisband zijn geworden. 

Reacties zijn gesloten.