Achtergrondmuziek om mee te zingen in Rietland.

Livemuziek kan en moet vaak een belangrijke bijdrage leveren aan een bruiloft. Bij de klassieke bruiloft speelt een band natuurlijk de rol van gangmaker. Logisch ook, je staat in het centrum van de feestzaal, maakt de hele avond muziek, en de mansen moeten worden geamuseerd. In die rol kan je een feest maken en breken. Helaas hebben we de laatste jaren gezien dat deze rol van de band is overgenomen door DJ’s. Natuurlijk zijn er nog flink wat koppels die kiezen voor een echte liveband tijdens de dag en het feest van hun leven, maar dat het aantal van dit type bruiloften met livemuziek is afgenomen de laatste 10 jaar is evident.

Waar geen DJ bij past zijn de bruiloften waar de muziek wat stijlvoller moet zijn, en wat meer op de achtergrond. Wat we steeds meer doen zijn de hybride bruiloften. De band speelt achtergrondmuziek van hoge kwaliteit, zeer bescheiden maar communiceert wel nadrukkelijk met de gasten. Meezingen is leuk, überhaubt moet de muziek zeer herkenbaar zijn. En bij tijd en wijlen wordt er gedanst. Voor deze tussenvorm (tussen bruiloftband en achtergrondcombo) hebben wij absoluut de beste oplossing. Wij spelen in een bijna akoestische setting de laatste hits, de grootste danceclassics en zeer herkenbare liedjes. Natuurlijk de liedjes die passen bij het bruidspaar, die soms op onze gigantische repertoirelijst voor ons al een keus heeft gemaakt van de liedjes die ze willen horen. Marco en Haryette hadden een uitgesproken idee, af en toe meezingen en wie weet een dansje. Dan is herkenbaar repertoire natuurlijk cruciaal, en flexibiliteit. Je moet steeds switchen en meegaan met de flow van de avond. En dat lukte weer goed. Tijdens hun prachtige bruiloft in Rietland Zuidwolde viel alles op zijn plaats.

Reacties zijn gesloten.