Gezellige muziek Donderdag Meppeldag

Wat Stockholm Tivoli zo bijzonder maakt is haar enorme versatiliteit. Waar we het ene moment met een grote bezetting op een groot podium het publiek de hele avond van stampende hits en dito grooves voorzien, staan we het andere moment op de “Donderdag Meppeldag” het langslopende winkelende publiek van gezelligheid te voorzien. En we vinden het allebei even leuk, juist die diversiteit maakt het spelen voor Stockholm Tivoli zo leuk.

Wat ook leuk is daarvan is dat het repertoire, juist bij die “kleine band” optredens zo verrassend is. Waar de meeste trio’s vooral jazzy meanstream op het repertoire hebben staan, onderscheidt Stockholm Tivoli zich in die bezetting enorm door juist alle laatste bekende hits te spelen. Die hebben we immers dat weekend daarvoor gespeeld in een grote bezetting. Dus op zo’n donderdag in Meppel komen veel liedjes voorbij die de mensen de afgelopen tijd op de radio of tv hebben gehoord. En dat merken we, want het publiek blijft regelmatig aandachtig luisterend staan bij het podium om te genieten van de muziek.

En voor ons is deze benadering ook erg grappig omdat we “on the spot” soms naar oplossingen moeten zoeken voor missende instrumenten. Dat vinden we enorm inspirerend, geeft ons veel lol, en dat straalt van het podium. Bijkomend voordeel is dat we alles uit het hoofd spelen, wat saaie boeken en noten lezende muzikanten elimineert.

Ja, we doen het graag, spelen in kleine combinaties. En we doen het goed.


Reacties zijn gesloten.