Nieuwjaarsreceptie voor UMCG personeel

Een van de leukste nieuwjaarsrecepties van Groningen vindt altijd plaats in het UMCG Groningen. Nu hadden we dit jaar pech, want op de geplande dag lag het hele openbare leven in het Noorden van Nederland stil, ivm ijzel. Na wat heen en weer gebel hebben we toch besloten om de nieuwjaarsreceptie een week uit te stellen, en af te wachten of de weerscondities dan feestelijker zijn. En dat bleek. Precies een week later stonden we op het podium in het Universitair ziekenhuis te spelen voor al het personeel. En dat zijn veel mensen. Natuurlijk begonnen we met onze achtergrondmuziek arrangementen. Akoestische versies van recente of iets oudere hits. Dat geeft altijd al heel veel sfeer, omdat veel mensen de liedjes natuurlijk herkennen en verrast zijn door het nieuwe “unplugged” jasje. Tja, en daarna werd het ingewikkeld. Het personeel vond het zo gezellig dat ze wilden gaan dansen. Natuurlijk gaan we daar op in. Echter, we moesten de dans wel heel zacht begeleiden, want de mensen op allerlei “cares” mochten er natuurlijk geen last van hebben. En met zoveel kwaliteit als ons bandje kan dat natuurlijk makkelijk. Professionals kunnen hun muziek, hoe swingend ook, altijd op het juiste volume brengen. Prachtige middag, we hebben enorm genoten.

Reacties zijn gesloten.