Jazztrio swingt in Winkelpassage Zwolle

Spelen op openbare plaatsen kent een heel eigen uitdaging. Als je musiceert tijdens een concert waar jouw publiek op af komt, of als je op uitnodiging een feest opluistert met muziek, dan heeft het publiek gekozen voor jou als musicus of voor de band waarin je musiceert. Als je als jazzformatie wordt uitgenodigd om een openbare plaats van muziek te voorzien, dan heb je te maken met allerlei mensen die toevallig aanwezig zijn bij je optreden. Dat is spannend, maar ook een geweldige uitdaging. Je moet natuurlijk al die passanten die extra sfeer meegeven die de opdrachtgever in gedachte had toen die je inhuurde. De winkel passage “Het Broerenkwartier” in Zwolle kent de meest bijzondere winkeltjes van Nederland. Er wordt weleens gezegd dat de oplossing voor de leegstand in de binnenstad als gevolg van de toenemende populariteit van internet winkelen is, het onderscheiden en bijzonder maken van de winkelstraat. Het Broerenkwartier is daar een goed voorbeeld van. De winkelbeleving moet heftiger, mensen moeten uitgedaagd worden om de stad in te gaan. Daarin is sfeer een heel belangrijke factor. En livemuziek is natuurlijk sfeerverhogend. Daarom mochten wij de uitdaging aangaan om het winkelend personeel van deze overdekte passage een ultiem gevoel te geven met onze jazz en latin muziek. Dat lukte bijzonder goed, niet in de laatste plaats omdat het daar, mede door de overkapping, verrassend goed klonk. Veel complimenten gehad die middag! En dat voor jazzmuziek.

Reacties zijn gesloten.